Модулятор електронної гальмiвної системи - Туренко, Анатолiй Миколайович; Ломака, Степан Йосипович; Клименко, Валерiй Iванович; Богомолов, Вiктор Олександрович; Рижих, Леонiд Олександрович; Слюсаренко, Дмитро Сергiйович; Мельник, Сергiй Петрович; Кирчатий, Юрiй Володимирович; Назаренко, Iгор Миколайович; Зубрицький, Олег Володимирович (My University, 2009)
Модулятор електронної гальмівної системи, що містить корпус, в порожнині якого розташований золотник, який має крізний осьовий отвір і на зовнішній боковій поверхні по центру - зубчату рейку, зв'язану з шестірнею вала крокового електродвигуна, і встановлений в початкове положення пружиною, яка розташована в порожнині корпусу та одним кінцем опирається на стінку корпусу, а другим опирається на золотник, при цьому в корпусі виконані вхідний отвір прямокутної форми та два вхідних-вихідних отвори, що з'єднані між собою, один з яких зв'язаний з гальмівним краном, а другий - з гальмівною камерою, який відрізняється тим, що вхідний отвір прямокутної форми безпосередньо з'єднаний з ресивером стиснутого повітря та в початковому положенні перекритий золотником із запасом по довжині, рівним довжині отвору, що перекривається.
Keywords: автотранспортнi засоби, гальмiвнi системи