Підвищення якісних показників технологічних процесів автогрейдера - Байбус, Павло Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт проектування – автогрейдер з системою нівелювання основного відвалу. Мета кваліфікаційної роботи – розробити та впровадити систему автоматичного керування відвалом автогрейдера з метою підвищення точності та продуктивності виконання планувальних робіт. У кваліфікаційній роботі магістра здійснена розробка системи нівелювання основного відвалу автогрейдера Дзк-251.Тим самим була проведена робота по підвищенню експлуатаційних показників машини. Для здійснення цієї задачі автогрейдер оснащується стандартним обладнанням і обладнанням, що спеціально розробляється в кваліфікаційній роботі. В роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. В розділ охорони праці приведено заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних умов праці, заходи по забезпеченню безпечних умов праці.
Keywords: автогрейдер; механізм повороту; система нівелювання; відвал