Розробка бурильно-кранової установки на базі трактора Т-150 - Рєзніков, Євгєн Максимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – трактор Т-150. Мета роботи – полягає в розробці такої конструкції підрізаючого і захоплюючого пристрою, яка б забезпечила часткове підрізання керну, його захоплювання з достатнім зусиллям та звільнення з корпусу після витягування із свердловини. Метод дослідження – аналітично-графічний. Аналітичний розділ, в якому розглядається бульдозер, присвячено класифікації, розглядається такий елемент, як трансмісія, розглядаються різні типи трансмісій, переваги і недоліки, а також підбирається оптимальний тип трансмісії, проводиться патентний пошук схем таких трансмісій і підбирається оптимальна схема; Конструктивний розділ, в якому проводився розрахунок трансмісії, а саме були підібрані основні гідравлічні вузли, допоміжні гідроагрегати і трубопроводи, проведено порівняння роботи бульдозера з новою і попередньою трансмісіями, що показало перевагу перших.
Keywords: кільцевий бур; бурильна машина; роликовий пристрій; енергоємність