Порівняння експлуатаційних властивостей автомобілів з ДВЗ і гібридних автомобілів - Кожевін, Віталій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою роботи є дослідження експлуатаційних гібридних автомобілів. Об’єктом є процес оцінки параметрів експлуатаційних властивостей гібридних автомобілів. Предметом дослідження дипломної роботи є гібридні автомобілі. першому розділі дипломної роботи стисло розглядається історія розвитку гібридних автомобілів, положення на світовому ринку і вплив на навколишнє середовище. Були показані загальні положення про гібридні автомобілі та їх конструктивні різновиди. В другому розділі були виконано порівняльну оцінку експлуатаційних властивостей гібридних автомобілів, для чого виконано розрахунки і побудовано графік порівняння потужності та крутного моменту гібридного автомобіля в різних режимах роботи гібридної силової установки. Також виконано порівняння експлуатаційних властивостей гібридного автомобіля з автомобілями, що мають традиційні ДВЗ. В третьому розділі були розглянуто особливості технічного обслуговування гібридних автомобілів, прилади для робот с високовольтною акумуляторною батареєю і обслуговування самої батареї.
Keywords: гібридні автомобілі; ринок гібридних автомобілів. тягова акумуляторна батарея; порівняльна оцінка; експлуатаційні властивості