Аналіз забезпечення та використання існуючих методів з оцінки рівності покриттів - Широбоков, Денис Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі виконаний аналіз світових та вітчизняних досліджень щодо переваг та недоліків методів та принципів оцінки рівності дорожнього покриття, виконано всебічну оцінку впливу стану покриття за рівністю на автомобіль, водія, пасажирів, вантаж, динамічне навантаження на конструкцію дороги тощо. Вказана оцінка повинна враховувати як адміністративний статус автомобільної дороги, так і характеристики фактичного та перспективного транспортного потоку.
Keywords: aвтомобільна дорога; колійність; повздовжня рівність; поперечна рівність; критерій оцінки; дорожні покриття