Застосування універсальної системи живлення з впорскуванням бензину або зрідженого газу безпосередньо у циліндри двигуна МеМЗ-317 - Орлов, Микита Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження: Процес впорскування робочого тіла у двигуні із іскровим запалюванням з використанням газової апаратури шостого покоління. Мета дослідження: Метою даної роботи є дослідження зв’язку тривалості впорскування зрідженого нафтового газу із тривалістю впорскування бензину на відібраному автомобільному двигуні із безпосереднім упорскуванням палива у циліндр. Методи дослідження: Запропоновано використати математичну розрахункову модель для визначення коефіцієнту 𝐾, який впливає на тривалість упорскування зрідженого нафтового газу у циліндр двигуна із іскровим запалюванням. Предмет дослідження: Вплив тривалості впорскування зрідженого нафтового газу та бензину на ефективні показники двигуна з прямим уприскуванням. У роботі проведено математичний розрахунок на основі реальних даних роботи системи впуску двигуна із іскровим запалюванням. Визначено зв’язок тривалості упорскування зрідженого нафтового газу із тривалістю упорскування бензину для обраного двигуна.
Keywords: двигун із іскровим запалюванням; бензин; газовий двигун; LPG; тривалість впорскування