Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни «Загальна та неорганічна хімія» : для студентів, які навчаються за спеціальністю G1 «Хімічні технології та інженерія» - Хоботова, Е. Б. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Методичні вказівки призначені для самостійної підготовки бакалаврів спеціальності «Хімічні технології та інженерія» з метою фундаментального засвоєння курсу неорганічної хімії. Основну увагу приділено хімії елементів та методам одержання простих речовин відповідно до їх положення у групах Періодичної системи. Структура посібника включає теоретичний виклад матеріалу та комплекс завдань для самоперевірки, що сприяє ефективному вивченню властивостей хімічних сполук і підготовці до опанування спеціалізованих дисциплін. Видання дозволяє студентам самостійно діагностувати рівень набутих знань та практичних навичок, необхідних для майбутньої професійної діяльності інженера-хіміка.
Keywords: неорганічна хімія; хімічні технології; хімія елементів; періодична система; прості речовини; методи одержання; самостійна підготовка; інженер-хімік; самоперевірка знань; хімічна інженерія