Моделювання методу для визначення релевантності описів зображень із застосуванням хешування даних - Саранча, Ірина Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом роботи є технологія визначення еквівалентності описів об'єктів із застосуванням хешування даних. Метою роботи моделювання методу для обчислення релевантності описів у вигляді множини дескрипторів ключових точок. Здійснено моделювання методу шляхом використання програмних засобів для реалізації порівняння зображень на підставі обчислення хеш-функції. Застосовано методи програмного моделювання, обчислена ступінь еквівалентності об’єктів після хешування у порівнянні з стандартними методами визначення релевантності.
Keywords: комп'ютерний зір; розпізнавання зображень; дескриптори ключових точок; хешування; хеш-функція; обчислення релевантності