Модернізація козлового крану вантажопідйомністю 10 т. для роботи на лісотехнічному складі - Пархонюк, Микита Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі виконано: проектування та розрахунки основних механізмів крану, та конструкції гідравлічного грейферу, досліджено процес гальмування, розроблено схему змащення вузлів крану. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації крану. Розраховано економічний ефект від використання цього крану.
Keywords: кран козловий; модернізація; грейфер; дослідження; процес гальмування; розрахунки; механізми; технологічний процес; безпека; економічна ефективність