Оцінка впливу зміни кінематичних параметрів транспортних засобів на динаміку руху у процесі експлуатації - Малина, Михайло Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес руху транспортного засобу з урахуванням зміни характеристик його кузова. Мета дослідження – оцінка впливу зміни кінематичних параметрів транспортних засобів на динамічні властивості. Методи дослідження. У роботі використано теоретичні методи математичного моделювання, рішення і аналізу лінійних рівнянь. Експериментальні методи дослідження включали імітаційні випробування кузовів автомобіля. У дипломній роботі було проведено аналіз науково-технічних рішень стосовно впливу параметрів кузовів на динаміку руху, забезпечуваного конструкцією підвіски; дослідження факторів, що впливають на динаміку руху легкових автомобілів, аналіз результатів теоретичних досліджень. Розроблено методику імітаційних досліджень впливу зміни кінематичних параметрів транспортних засобів на динамічні властивості.
Keywords: ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСІБ; КІНЕМАТИЧНІ ПАРАМЕТРИ; КУЗОВ; ПІДВІСКА; ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ; ДИНАМІКА.