Вдосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Левітана та Ільфа та Петрова м. Одеси - Погорєлов, Антон Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об'єкт дослідження: організація дорожнього руху на вулично-дорожній мережі міста. Мета роботи: розробка заходів з вдосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Левітана та Ільфа та Петрова м. Одеси. В роботі використані сучасні методи і засоби досліджень ДТП різної природи, основні положення теорії вимірювань та математичної статистики, чисельні методи аналізу на ПК, диференціальне та інтегральне числення, методи математичного моделювання та планування експерименту. Було проведено удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Левітана та Ільфа Петрова. На розглянутому перехресті запропоновано ввести односторонній рух по вулиці Левітана, це призведе до зменшення конфліктних точок, зменшення аварійності перехрестя та збільшення пропускної здатності. Було перераховано тривалість циклу регулювання, основні та проміжні такти, перевірка основних тактів на рух пішоходів. Також запропоновано відновити дорожню розмітку та зманити дислокацію технічних засобів організації дорожнього руху. Достовірність наукових висновків підтверджується збіжністю результатів моделювання і натурних спостережень.
Keywords: перехрестя; автомобіль; безпека дорожнього руху; водій; вулично-дорожня мережа; світлофорне регулювання