Аналітичний огляд електронних та електромеханічних систем електромобілів Tesla - Смирнов, Олег Петрович; Борисенко, Анна Олегівна; Smyrnov, Oleh; Borysenko, Anna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Стаття присвячена проблемі створення екологічно чистих транспортних засобів та їх електронних і електромеханічних компонентів. У дослідженні проведений аналітичний огляд передових електромеханічних технологій, що застосовуються при створенні електромобілів Tesla. Проведено аналітичне дослідження системи електронного контролю стійкості, активної пневматичної підвіски та електропідсилювача керма. Перспективність розробки електромобілів полягає у тому, що тільки вони задовольняють усім економічним вимогам сучасності та відповідають парадигмі “Zero Emission”. Отримані результати дозволяють створювати рекомендації щодо розробки електронних та електромеханічних систем електромобілів та можуть бути рекомендовані науково-технічним працівникам, які займаються розробкою екологічно чистих транспортних засобів.
Analytical review of electronic and electromechanical systems of electric vehicles
Keywords: електромобіль; Tesla; електронний блок управління; електронна система контроля стійкості; електронна система розподілення гальмівної сили; активна пневматична підвіска; електропідсилювач керма; electric car; electronic control unit; electronic stability control system; electronic braking force distribution system; active pneumatic suspension; electric power steering; 629.3; 10.30977/VEIT.2023.23.3