Розробка Yolo системи розпізнавання з використанням нейротехнологій - Уварова, Дар'я Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В роботі були розглянуті особливості технологій які використовуються при виявленні об’єктів. Проаналізовано підходи до виявлення об’єктів у відеопотоці в реальному часі. Проведено аналіз особливостей функціонування і сфер застосування алгоритмів розпізнавання, виявлено їхні основні переваги та недоліки. Сформовано вхідний набір даних для навчання нейронної мережі. Налаштовано нейрону мережу для інтелектуальної системи розпізнавання. Розроблено експерименти розпізнавання об’єктів YOLO системою розпізнавання на базі нейронних мереж. Мета роботи – дослідження особливостей та перспектив використання систем розпізнавання з використанням нейронних мереж. Об’єктом дослідження є процес прийняття рішень в інтелектуальній системі розпізнавання на базі нейронних мереж. Предмет дослідження – моделі, методи, технології розпізнавання даних в інтелектуальній системі відеоспостереження на базі нейронних мереж.
Keywords: python; виявлення об'єктів; yolo; відеопотік; згорткова мережа; нейронні мережі