Спосiб виготовлення радiацiйно небезпечних шлаколужних в'яжучих з використанням вiдвальних доменних шлакiв - Хоботова, Елiна Борисiвна; Толмачов, Сергій Миколайович; Бєлiченко, Олена Анатолiївна; Калмикова, Юлiя Сергiївна (My University, 2014)
Спосіб виготовлення шлаколужних в'яжучих шляхом розсіювання доменного шлаку на фракції, подрібнення і перемішування певної фракції шлаку і водного лужного компонента, який відрізняється тим, що виготовлення шлаколужних в'яжучих проводять з використанням у технологічному процесі подрібнених фракцій відвальних доменних шлаків із значним вмістом гідравлічно активних мінералів і низьким рівнем радіоактивності шляхом замішування і перемішування шлакового компонента водними лужними розчинами (20 % NaOH) або содолужного плаву (33,7 % Na2CO3, 0,71 % NaOH).
Keywords: автомобiльнi дороги