Діагностування головної передачі вантажного автомобіля вібраційними методами - Косухін, Василь Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи: Визначення несправностей, діагностичних параметрів і засобів вібраційного діагностування головної передачі вантажного автомобіля, що дозволить оцінювати технічний стан головної передачі й підвищити ефективність використання автомобіля. Об’єкт роботи: вібраційний процес взаємодії деталей головної передачі, на основі якого оцінюється її технічний стан. Предмет роботи: розробка норм і визначення засобів вібраційного діагностування технічного стану головної передачі. В роботі встановлено основні причини відмов головної передачі, визначиено вібродіагностичні ознаки оцінки технічного стану головних передач в експлуатації та місця і точки контролю вібрації, розроблено норми початкових і граничних значень вібраційних діагностичних параметрів, визначено апаратні засоби вібраційного діагностування.
Keywords: автомобіль; головна передача; вібраційне діагностування; автотранспортний засіб