Огляд вимог до випробувань колісних транспортних засобів категорії M - Нагоркін, Ярослав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі проведено аналізування вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів. При цьому було з’ясовано, що в них не враховуються сучасні метрологічні вимоги. В дипломній роботі розроблена методика вимірювань відпрацьованих газів, в якій застосовані сучасні вимоги законодавчо регульованих актів до характеристик автомобілів та засобів вимірювальної техніки, що дозволяє значно підвищити довіру до одержаних результатів вимірювань під час оцінки відповідності КТЗ встановленим до них вимогам. Розглянуті питання з охорони праці.
Keywords: вимірювання; засоби вимірювальної техніки; калібрування; метрологічні характеристики; метрологія; оцінка невизначеності; штангенциркуль