Підвищення рівня лояльності персоналу АТП - Кошлич, Анжеліка Романівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено сутність, види та чинники формування лояльності персоналу АТП. Визначено показники сприйманої та поведінкової лояльності. На основі емпіричних даних розроблено методику кількісної оцінки рівня лояльності працівників за допомогою методу радара та матриці діагностики, що дозволяє сегментувати персонал і формувати адресні програми лояльності. Запропоновано заходи щодо підвищення задоволеності працівників, що включають покращення умов праці, преміювання, гнучкий графік та інструменти кар’єрного розвитку. Сформовано систему кар’єрного планування з урахуванням цілей працівника та потреб підприємства. В умовах воєнного стану розроблено покроковий план заходів із покращення умов праці, підвищення безпеки та збереження трудового потенціалу. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – впровадження запропонованих рішень дозволить підвищити лояльність персоналу, знизити плинність кадрів та забезпечити стабільність діяльності АТП в умовах нестабільності.
Keywords: лояльність персоналу; поведінкова лояльність; сприймана лояльність; метод радара; матриця діагностики; кар’єрне планування; умови праці