Дослідження динаміки ланок робота-маніпулятора з пневматичним приводом - Смаль, Кирил Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Виконано аналіз процесу роботизації виробництва, його ієрархії, етапів процесу. Встановлено, що процес роботизації виробництва може бути поділений на три етапи, на кожному з яких проводяться відповідні заходи. Проаналізовано структурну схему групового механооброблюючого виробництва та відповідно групову технологію – форму організації виробництва, що характеризується спільним виготовленням груп виробів різної конфігурації на спеціалізованих робочих місцях. Розглянуто організаційну структуру роботизованих комплексів, у тому числі із застосуванням роботівманіпуляторів. Визначено прискорення за вертикальною, горизонтальною поздовжньою та горизонтальною поперечною осями ланок роботаманіпулятора МПУС-10 з пневматичним приводом при відпрацьовуванні команд від циклового програмного пристрою ЕПК-1030. Встановлено максимальні значення зазначених прискорень та їх вплив на деталь, що закріплюється у захваті.
Keywords: виробництво; роботизація; структурна схема; етапи; промисловий робот-маніпулятор; позиційна система керування; цикловий програмний пристрій; динаміка