Спосіб реалізації технології м'якого гібриду на колісному транспортному засобі - Дзюбенко, Олександр Андрійович; Двадненко, Володимир Якович; Леонтьєв, Дмитро Миколайович; Михалевич, Микола Григорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Спосіб реалізації технології м'якого гібриду на колісному транспортному засобі полягає в тому, що керують силовим агрегатом та трансмісією шляхом оптимізації ефективності використання джерела живлення на основі кількості втручань, необхідних для вмикання підвищених передач трансмісії з урахуванням оптимальних робочих точок крутного моменту двигуна та ведучих коліс транспортного засобу. Через додатково встановлений електронний блок, який розташовано між електронним блоком керування та датчиками обертання ведучих коліс транспортного засобу, виконують одночасне керування кількістю втручань, необхідних для вмикання підвищених передач трансмісії, та регулюють оберти електродвигуна, з урахуванням архітектури гібридного транспортного засобу.
Keywords: гібридний транспортний засіб; електричний двигун; двигун внутрішнього згоряння