Комплексні інженерно-геодезичні вишукування для розробки проекту капітального ремонту автомобільної дороги державного значення М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ на ділянці км 402+861 – км 412+233 - Гаврилюк, Микола Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – ділянка автомобільної дороги загального користування державного значення М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ у Запорізькій області, що проходить від км 402+861до км 412+233. Мета роботи–проведення інженерно-геодезичних вишукувальних робіт з метою отримання точних, повних та достовірних даних про стан місцевості, необхідних для комплексної оцінки існуючих умов, що впливають на розробку проекту реконструкції ділянки дороги. Проведено інженерно - геодезичні вишукування на ділянці, що підлягає реконструкції. Складено план ділянки траси та розроблено документацію, яка є вихідними даними для проведення капітального ремонту. Вивчена характеристика району розташування ділянки автомобільної дороги. Розглянута технологія та черговість виконання інженерно-геодезичних вишукувальних робіт. Камеральні роботи проводились з використанням сучасних технологій.
Keywords: автомобільна дорога; план траси; інженерно-геодезичні вишукування; штучні споруди; облаштування дороги; пункти геодезичної мережі; планово – висотне обгрунтування; комунікації