Технологічна комп’ютерізована підготовка виготовлення та відновлення деталей механізму відбору потужності перспективного тракторного самохідного шасі СШ-26 - Молотко, Максим Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Проведено дослідження взаємозв’язку амплітуди вібраційних прискорень та режимів різання в процесі токарської обробки деталей машин. Розроблено вдосконалений технологічний процес виготовлення та відновлення важеля відключення та вала відбору потужності перспективного самохідного шасі СШ-26 в умовах виробництва. Розглянуто можливість поліпшення якості токарської обробки шляхом зменшення вібрацій в процесі різання а також шляхом регулювання величини подачі різального інструменту при обробці наплавленої поверхні, або поверхні з напиленням. Розроблено конструкцію пристосування, у розділі з охорони праці та навколишнього середовища здійснений розрахунок вібрації і розрахунок контуру заземлення верстата, економічний аналіз підтвердив доцільність пропонованих рішень.
Keywords: важель; вал відбору потужності; вібраційні прискорення; експериментальне дослідження; пристосування; режими різання; техологічний процес; токарська обробка