Сонячна енергія – основні види та типи сонячних електростанцій - Гнатов, А. В.; Аргун, Щ. В.; Череватий, В. О.; Ульянец, О. А.; Череватый, В. А.; Hnatov, A.; Arhun, Shch.; Cherevatyi, V.; Ulyanets, O. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
Проведено аналіз методів перетворення сонячної енергії в електричну. Представлено загальну характеристику термоелектричного, термоемісійного і фотоелектричного перетворення сонячної енергії в електричну. Розглянуто основні види та типи сонячних електростанцій з зазначенням їх принципу дій та конструктивних особливостей. Перелічені основні переваги та недоліки що притаманні сонячним електростанціям.
Солнечная энергия – основные виды и типы солнечных электростанций
Solar energy - solar energy - basic kinds and types of solar power stations
Keywords: сонячна електростанція; енергозберігаючі технології; сонячна енергія; фотоелектричні модулі; солнечная электростанция; энергосберегающие технологии; солнечная энергия; фотоэлектрические модули; solar power station; energy saving technologies; solar energy; solar modules; 629.341