Напружено-деформований стан приопорних ділянок залізобетонних балок - Нєутов, С. П.; Головата, З. О.; Кіріченко, Д. О. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Наведені результати експериментальних досліджень напружено-деформованого стану приопорних ділянок залізобетонних балок від деяких найбільш значеннєвих факторів. У період дії постійного довгостроково навантаження ширина розкриття нормальних тріщин збільшилася в середньому в 1,2−1,5 раза, а ширина розкриття похилих тріщин − в 2,5−3 рази. У процесі навантаження до руйнування довгостроково-навантажених балок ширина розкриття нормальних тріщин залишилася практично незмінною, а ширина розк-риття похилих тріщин збільшилася в 1,2−1,7 раза, руйнівне навантаження для балок, на-вантажених попередньо довгостроково-дієвим навантаженням, що дорівнює 0,85 від руйнівного, збільшилося на 13−15 %, як порівняти з короткочасним навантаженням.
Stress-deformed state of proof areas of reinforced concrete beams
Keywords: балка; приопорна ділянка; міцність; похила тріщина; нормальна тріщина; тривале навантаження; beam; bearing area; strength; inclined crack; normal crack; long-term load; 624.012; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.2.32