Дослідження застосування деяких протизсувних споруд в транспортному будівництві - Кучерук, Ярослав Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Проведено аналіз зсувних явищ і їх параметрів за основними класифікаційними ознаками з оцінкою можливих захисних заходів; дослідження умов впливу найбільш характерних зсувів течії і блокових зсувів на захисні споруди при наростанні втрати стійкості зсувного масиву. Розглянуто конструктивні рішення комплексів протизсувних споруд із застосуванням нових матеріалів (армоґрунтових блоків і металевих гофрованих структур).
Keywords: зсув; зсувний вплив; укос; схил; захисна споруда; стійкість; захист; протизсувні споруди