Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті Полтавське шосе – вул. Шевченка – пров. Шевченка селища Пісочин - Олешко, Денис Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – організація дорожнього руху на перехресті Полтавське шосе – вул. Шевченка – пров. Шевченка селища Пісочин. Предмет дослідження – вплив організації дорожнього руху на безпеку руху і величину затримки транспортних засобів. Мета роботи – розробка заходів щодо підвищення ефективності організації дорожнього руху на перехресті. Метод дослідження – аналітичний. В роботі представлені заходи щодо реорганізації дорожнього руху на перехресті Полтавське шосе – вул. Шевченка – пров. Шевченка селища Пісочин. Отримані результати – запропоновані заходи щодо реорганізації дорожнього руху на перехресті Полтавське шосе – вул. Шевченка – пров. Шевченка селища Пісочин, а саме: зміна пофазного роз’їзду на зазначеному перехресті. При зміні пофазного роз’їзду кількість ДТП повинна знизитись на 18 од., ступінь небезпечності перехрестя знизиться з небезпечного на безпечне. Загальні витрати на впровадження запропонованих заходів будуть складати 857167,4 грн. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на перехресті Полтавське шосе – вул. Шевченка – пров. Шевченка селища Пісочин з метою підвищення безпеки організації дорожнього руху на регульованому перехресті.
Keywords: організація дорожнього руху; світлофорне регулювання; затримка транспортних засобів; перехрестя; безпека дорожнього руху