Дослідження процесу копання rрунту фізичною моделлю бульдозерного обладнання з неповоротним відвалом та змінною комбінованою об’ємною ножовою системою - Ракша, С. В.; Главацький, К. Ц.; Горбенко, Ю. О.; Raksha, S.; Hlavatskyi, K.; Gorbenko, Yu.; Ракша, С. В.; Главацкий, К. Ц.; Горбенко, Ю. А. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Проведено експериментальні дослідження процесу копання rрунту фізичною моделлю неповоротного бульдозерного відвала зі змінною комбінованою об’ємною ножовою системою (КОНС) з метою розроблення її ефективної конструкції на основі застосування косого різання для підвищення ефективності здійснення робіт за рахунок зменшення питомого опору копанню, скорочення шляху копання до набору повноцінної призми rрунту та зменшення втрат rрунту у бічні валики. За результатами досліджень отримані позитивні результати.
Study of the process of digging soil with a physical model of bulldozer equipment with a fixed blade and a removable combined volumetric knife system
Исследование процесса копания грунта физической моделью бульдозерного оборудования с неповоротным отвалом и сменной комбинированной объемной ножевой системой
Keywords: відвал; ніж; система; сила; опір; втрати; продуктивність; ефективність; blade; knife; system; strength; resistance; loss; performance; efficiency; 621.879.3.064.2; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.88.2.86