Оцінка впливу ДП "Охтирське лісове господарство" на довкілля - Сосновський, Сергій Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Метод дослідження - статистичний аналіз лісового господарства,У даній кваліфікаційній роботі розглядається ДП "Охтирське лісове господарство". Підприємство знаходиться у місті Охтирка Сумської області.У ході виконання роботи була надана характеристика району розміщення, основні кліматичні характеристики. Оцінено екологічний стан компонентів навколишньогго середовища. Приведені відомості про підприємство, охарактеризовано технологічне обладнання. Виходячі з цього, було оцінено вплив підприємства на компоненти навколишнього середовища ( атмосфера, гідросфера, літосфера, біотичні компоненти) та поводження підприємства з відходами. У результаті виявлення негативного впливу, були запропоновані певні природоохоронні заходи, які спрямовані на зменшення впливу на довкілля
Keywords: лісове господарство; деревина; лісозаготівля; забруднюючі речовини; природоохоронні заходи