Оцінювання економічної ефективності підвищення довговічності різальних елементів землерийних машин за допомогою іонно-плазмового напилення - Щукін, О. В.; Орел, О. В.; Shchukin, Oleksandr; Orel, Oleksandr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Запропоновано методику розрахунків і результати оцінювання економічної ефективності застосування іонно-плазмового покриття TiN-Cr2N, нанесеного методом конденсації з іонним бомбардуванням, для подовження довговічності різальних елементів автогрейдерів.
Evaluation of the economic efficiency of increasing the durability of earthmoving machine cutting elements through ion-plasma coating
Keywords: землерийно-транспортна машина; робочий орган; ресурс; іонне бомбардування; іонно-плазмове покриття; абразив; протизносні властивості; earth-moving and transport machine; working tool; service life; ion bombardment; ionplasma coating; abrasive; wear-resistant properties; 621.878; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.108.0.89