Екологiчнi аспекти транспортної системи мiста - Лежнева, О. I.; Желновач, Г. М.; Очеретенко, С. В.; Пономарьова, Н. В.; Прокопенко, Н. В.; Любий, Є. В. (My University, 2017)
В монографії оцінено шумове забруднення як фактор антропогенного на- вантаження на навколишнє середовище при функціонуванні автотранспортного комплексу. Приділено увагу впливу об’єктів паркування на якість атмосфер- ного повітря рекреаційних зон. Читач знайде в монографії результати досліджень щодо швидкості руху електротранспорту на міських маршрутах, а також можливі шляхи зниження енергоємності транспортного процесу при перевезенні вантажів та пасажирів на автомобільному транспорті. Окрему увагу приділено проведенню оцінки забруднення придорожнього простору методом флуктуючої асиметрії листя дерев. Представлено аналіз іс- нуючих програмних продуктів для транспортного моделювання з метою підви- щення ефективності та безпеки дорожнього руху в містах. Розрахована на студентів старших курсів вищих технічних закладів, магістрів, аспірантів та наукових працівників.
Keywords: шумове забруднення; антропогенного навантаження; навколишнє середовище; автотранспортний комплекс; рекреаційна зона; атмосферне повітря; транспортне моделювання; електротранспорт; міський маршрут; паркування; 504:656