Шляхи вдосконалення стратегії управління на промислових підприємствах - Круглов, В. В.; Анголова, П. В.; Kruhlov, Vitalii; Angolova, Polina (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
Економічне середовище сучасного світу відзначається безперервною мінливістю та нестабільністю. Динамічний вплив різних чинників на промислові підприємства веде до нездатності останніх пристосовуватись до змін й успішно розвиватись. Метою роботи є дослідження основних проблем, що постають перед промисловими підприємствами у процесі управління та пошук підходів до вдосконалення стратегії управління підприємством. У статті розглянуто концепції підходів до управління діяльністю підприємства та забезпечення його ефективності через пошук інноваційної та життєздатної стратегії управління. Розглянуто ефективність діяльності українських підприємств на основі формування та постійного оновлення стратегії ефективного управління. Визначено основні причини гальмування розвитку підприємства. Розглянуто сучасні підходи щодо вибору ефективної стратегії управління на українських промислових підприємствах. Запропоновано зосередитися на розгляді питань розроблення детальних стратегічних планів на довгостроковий період, проведенні аналізу й оцінки зовнішнього середовища, впровадженні передових управлінських технологій. Подальше вивчення та дослідження дієвих методів управління стратегічною діяльністю допоможе керівництву ефективно використовувати свої ресурси та можливості в умовах постійних змін у зовнішньому середовищі у довгостроковій перспективі для розвитку промислових підприємств та досягнення конкурентних переваг.
Ways of improving management strategy of industrial enterprise
Keywords: стратегія; управління стратегією; промислове підприємство; зовнішнє середовище; глобалізація; зміни; конкурентоспроможність; strategy; strategy management; industrial enterprise; external environment; globalization; changes; competitiveness; 65.014.1