Розробка технології виготовлення ц/б сумішей з сучасними суперпластифікаторами та виробів на їх основі - Фегер, Андрій (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі були розглянуті питання підвищення властивостей дорожніх бетонів. Були використані експериментальні дослідження, які проведені в лабораторії дорожньо-будівельних матеріалів ХАДТ. Визначено оптимальну кількість пластифікуючої добавки, яка дозволяє забезпечити необхідну дальність транспортування бетонної суміші і поліпшити її властивості. Розглянуті питання підвищення довговічності дорожніх бетонів з використанням ВФС і добавки «Релаксол-Універсал В». Були розроблені заходи по охороні навколишнього середовища і охорони праці. Проведений економічний аналіз реконструкції виробничої бази показав економічну привабливість проекту.
Keywords: бетонна суміш; цементний бетон; пісок; вфс; технологія; суперпластифікатор «Релаксол-універсал В»; міцність на стиск і згин; контроль якості; охорона праці і навколишнього середовища; економічні розрахунки