Розроблення стратегії управління конфліктами на підприємстві - Величко, Костянтин Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі розвинено поняття конфлікту з позиції школи влади стратегічного менеджменту як своєрідної карти взаємин у владній структурі організації; визначено взаємозв'язок між збільшенням адаптивності підприємств зі збільшенням рівня впливу власних інтересів працівників та залежності підвищення професіоналізації зі зростанням рівня впливу врахування інтересів різних груп. На основі аналізу діяльності підприємства, а саме, аналізу продуктивності праці на підприємстві, аналізу та оцінки існуючих конфліктів на підприємстві в роботі апропоновано розроблену стратегію та тактику управління конфліктами, здійснено оцінку запропонованих до впровадження заходів; також запропоновано колективу підприємства провести перепідготовку фахівців, продовжити подальше навчання персоналу.
Keywords: розвиток; конфлікт; економічна ефективність; оцінка заходів; компроміс; ухилення; пристосування; конфронтація; співпраця