Спосiб розширення горизонтальної свердловини при безтраншейнiй прокладцi пiдземних комунiкацiй - Пенчук, Валентин Олексiйович; Вiвчар, Станiслав Михайлович; Супонєв, Володимир Миколайович; Олексин, Володимир Iванович; Щукiн, Олександр Вiкторович; Сидоров, Валентин Владиславович; Усiк, Станiслав Володимирович (My University, 2017)
Спосіб розширення горизонтальної свердловини при безтраншейній прокладці підземних комунікацій, що складається з робочого органу у вигляді гвинта, який приєднано до приводу за допомогою з'єднувального елемента, який відрізняється тим, що як з'єднувальний елемент використовується жорстка штанга з конусним розширювачем і вертлюгом, що забезпечує розширення свердловини у зворотному напрямку з одночасним прокладанням футляра.
Keywords: пiдземнi комунiкацiї; будiвництво