ВПЛИВ ВІДНОСНОЇ ШИРИНИ НА ГІДРОДИНАМІЧНЕ ОБЕРТАННЯ ПІДШИПНИКІВ КОВЗАННЯ - Погребняк, А. В.; Євтушенко, А. В.; Козар, Л. М.; Евтушенко, А. В.; Козарь, Л. М.; Pogrebnyak, A.; Yevtushenko, A.; Kozar, L. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2012)
Розглянуті питання впливу ширини підшипника ковзання на його вантажопідіймальність, питомий тиск, приплив оливи, теплові втрати. Запропоновано деякі рекомендації щодо вибору оптимальної ширини підшипників.
ВЛИЯНИЕ ОТНОСИТЕЛЬНОЙ ШИРИНЫ НА ГИДРОДИНАМИЧЕСКОЕ ВРАЩЕНИЕ ПОДШИПНИКОВ СКОЛЬЖЕНИЯ
EFFECTS OF RELATIVE WIDTH ON HYDRODYNAMIC ROTATION OF SLIDING BEARINGS
Keywords: підшипник ковзання; вантажопідіймальність; питомий тиск; теплові втрати; подшипник скольжения; грузоподъемность; удельное давление; тепловые потери; sliding bearing; carrying capacity; specific pressure; thermal losses; 629.424.1