Удосконалення запасної гальмової системи двовісного транспортного засобу категорії М3 - Порицький, Вячеслав Вячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об΄єкт дослідження – процес гальмування гальмовими системами різних конструкцій. Мета роботи – Оцінка ефективності та поліпшення показників запасної гальмової системи. В процесі проведення аналізу був огляд існуючих функціональних схем для автобусів. Конструкції в цілому мають високі технологічні і експлуатаційні властивості, простоту і надійність в експлуатації і обслуговуванні, гарні економічні показники. Результати дипломної роботи можуть бути використанні для подальшого аналізу і використанні в кваліфікаційних роботах, а також при проектуванні нових систем гальмування, або модернізації вже існуючих.
Keywords: автобус; гальмова система; запасна гальмова система; ефективність гальмування