Міжнародно-правові аспекти стимулювання впровадження стартапами екологічних інновацій в енергетику - Чуприна, Ангеліна Тимурівна; Chupryna, Anhelina (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2025)
Робота присвячена аналізу міжнародно-правових механізмів стимулювання впровадження стартапами екологічних інновацій в енергетичний сектор. Розглянуто досвід ЄС у формуванні комплексних правових та фінансових інструментів, зокрема Європейського кліматичного закону, пакету «Fit for 55», програм «Горизонт Європа» та EIC Акселератор. Висвітлено роль правил державної допомоги ЄС (CEEAG) та діяльності міжнародних фондів (GCF, GEF) і венчурних інвесторів у підтримці «чистих» технологій. Підкреслено значення імплементації цих практик для України з огляду на її прагнення до енергетичної незалежності та інтеграції в європейський енергетичний простір.
International legal aspects of promoting the implementation of environmental innovations in the energy sector by startups
Keywords: міжнародне право; енергетичні стартапи; екологічні інновації; ЄС; CEEAG; international law; energy startups; environmental innovations; EU; 10.37772/978-617-7806-65-2