Встановлення раціонального розміру згину труби при її укладанні у відкриту траншею - Підопригалов, Денис Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі проведено конструктивну модернізацію існуючої конструкції робочого обладнання крана-трубоукладача ТГ-124, що дозволить збільшити момент вантажної стійкості та, відповідно, підвищити вантажопідйомність.
Keywords: кран-трубоукладач; траншея; стріла; комунікації; трубопровід; будівництво; грунт; модернізація робочого обладнання