Аналіз і оцінка підприємницьких ризиків автотранспортного підприємства - Якименко, Нікіта Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 64 с., 21 рис., 12 табл., 52 джерела. РИЗИК, ПІДПРИЄМНИЦЬКИЙ РИЗИК, АВТОТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УПРАВЛІННЯ РИЗИКОМ, МОДЕЛІ ОЦІНКУ РИЗИКУ, МАТРИЦЯ ГРАДАЦІЇ ПІДПРИЄМНИЦЬКИМИ РИЗИКІВ. Мета роботи – дослідження теоретичних та практичних аспектів аналізу і оцінки підприємницьких ризиків автотранспортного підприємства. Предмет дослідження – теоретичні, методичні, організаційні аспекти аналізу і оцінки підприємницьких ризиків автотранспортного підприємства. Об’єкт дослідження – процес аналізу і оцінки підприємницьких ризиків ТДВ «АТП 16363». В кваліфікаційній роботі розглянуті теоретичні аспекти аналізу і оцінки підприємницьких ризиків, визначена економічна сутність підприємницьких ризиків, розкриті основні критерії класифікації підприємницьких ризиків, також досліджена оцінка і управління підприємницькими ризиками. У кваліфікаційній роботі було проведено аналіз підприємницьких ризиків ТДВ «АТП 16363». За результатами аналізу була надана оцінка підприємницьких ризиків на ТДВ «АТП 16363» і розроблені заходи щодо управління ними на автотранспортному підприємстві. Практичне значення результатів дослідження полягає в тому, що запропоновані заходи направлені на, управління підприємницькими ризиками підприємства, покращать загальну ефективність підприємницької діяльності автотранспортного підприємства.
Keywords: ризик; підприємницький ризик; автотранспортне підприємство; управління ризиком; моделі оцінку ризику; матриця градації підприємницькими ризиків