Технологія та організація робіт з будівництва ділянки автомобільної дороги ІV категорії «Нові Каплани – Введенка – Кам’янка» довжиною 16 км 800 м в Одеській області - Олійник, Дар’я Олексіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Під час виконання кваліфікаційної роботи було проаналізовано кліматичні умови району будівницва, побудовано дорожньо-кліматичний графік. Розраховані загальні об'єми земляних робіт для будівництва земляного полотна. Розраховані обсяги робіт і потреба матеріалів, визначені мінімальні змінні темпи будівництва. Розроблені калькуляції на кожен вид будівельних робіт. Запроєктовані технологічні схеми по влаштуванню земляного полотна з транспортуванням ґрунту з кар’єру в насип, а також на влаштування шарів дорожнього одягу з піску, щебенево-піщаної суміші, асфальтобетону. наведені вимоги по контролю якості робіт.
Keywords: регіон будівництва; параметри ґрунту земляного полотна; об’єми земляних мас; земляне полотно; пісок; щебенево-піщана суміш; асфальтобетон; дорожній одяг; покриття; календарний план; контроль якості робіт