Вибір та обґрунтування методики коригування результатів стендових випробувань автомобільних дизелів в умовах серійного виробництва - Кас`яненко, Олександр Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження. Процес стендових випробувань автомобільних дизелів у системі серійного виробництва. Мета дослідження. Метою кваліфікаційної роботи є вибір та обґрунтування науково-методичних підходів до коригування результатів стендових випробувань автомобільних дизелів в умовах серійного виробництва з урахуванням чинних міжнародних стандартів і специфіки вітчизняних підприємств. Методи дослідження. У роботі використано комплекс методів: аналіз і систематизація нормативно-технічної документації, порівняльний аналіз методик коригування, математичне моделювання впливу атмосферних параметрів на характеристики двигунів, експериментальні дослідження на моторних стендах, статистична обробка даних випробувань.
Keywords: малолітражний автомобільний дизель; стендові випробування; методика коригування; нормативно-правова база; гармонізація стандартів