Дослідження ефективності гальмівного управління легкового автомобіля 3 класу. - Михайлюков, Олександр Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою дослідження є підвищення ефективності гальмі них систем легкових автомобілів шляхом використання гідродинамічних гальмівних приводів.. Об’єктом дослідження є процес гальмування легкового автомобіля 3 класу. Предметом дослідження є показники гідродинамічного гальмівного приводу легкового автомобіля. Метод дослідження - аналітичне моделювання гальмівного гідравлічного приводу легкового автомобіля. Розглянутий напрям створення гідродинамічних приводів, здатних задовольнити сучасним міжнародним нормативним, національним і конструктивним вимогам. Виявлені причини, що викликають «провал» педалі гальма в частково автоматизованих гідравлічних приводах гальмового управління. Удосконалена методика розрахунку гідродинамічного гальмівного приводу легкових автомобілів, що обґрунтовує вибір основних параметрів складових елементів приводу. Виявлений ряд основних переваг гідродинамічного гальмівного приводу перед приводом з вакуумним підсилювачем гальмового управління автомобіля 3 класу.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; ГАЛЬМІВНЕ УПРАВЛІННЯ; ГІДРОДИНАМІЧНИЙ ПРИВІД; ТИСК В КОЛІСНИХ ЦИЛІНДРАХ; КОНТУРИ ГАЛЬМІВНОГО ПРИВОДУ