Кінематичний і силовий аналіз робочого обладнання підйомника - Грабовий, Олександр Валентинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі розглянуто питання, які пов’язані із визначенням та проектуванням модернізованої конструкції мобільного підйомника, аналіз кінематики та сил, що діють на елементи робочого обладнання. Проведено аналіз найпоширеніших видів конструкції мобільних підйомників, їх позитивні сторони й недоліки. Дипломант дані відомості обґрунтовано прийшов до розробки нової машини. При цьому визначені основні лінійні параметри, вихідні розрахункові навантаження, згодом покладені в основу розрахунків, розрахунку елементів конструкції. Крім розрахунків на міцність, представлено інші розрахунки, що підтверджують працездатність машини, конструктивні рішення, розроблені автором, відповідають насущним потребам будівельного виробництва
Keywords: мобільний; аналіз; підйомник; обладнання; силовий; кінематичний