Транспортний засіб категорії М1. Розробка коробки передач та аналіз типів підвісок - Головань, Олександр Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – транспортний засіб категорії М1. Мета роботи – розробка коробки передач та аналіз типів підвісок транспортного засобу категорії М1. Під час виконання кваліфікаційної роботи було проаналізовано аналоги автомобілів та обрано параметри проектованого транспортного засобу категорії М1. Головною частиною стало проектування коробки передач, де за допомогою функціональних розрахунків, розрахунків зубчатих зачеплень на міцність та довговічність, з використанням сучасного програмного забезпечення було змодельовано моделі та кресленики деталей. Проведений аналіз типів підвісок, який дав чітке уявлення про їх різноманіття, властивості, недоліки та переваги а також сучасний напрямок на створення більш прогресивних систем підвісок у майбутньому. Результати можуть бути використані при проєктуванні коробки передач транспортних засобів категорії М1 або модернізації вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; коробка передач; підвіска; зубчасте колесо.