Транспортний засіб категорії М1. Розробка зчеплення та аналіз конструкції гальмового керування - Кравченко, Олексій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – транспортний засіб категорії М1. Мета роботи – розробка зчеплення транспортного засобу категорії М1. В ході виконання кваліфікаційної роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії М1, виокремлені особливості конструкцій агрегатів трансмісій. Значна увага була приділена конструкції зчеплення та елементам гальмівної системи. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було розроблено зчеплення транспортного засобу категорії М1, створена його 3D модель та був складений кресленик. Воно відповідає всім вимогам, має високі технологічні та експлуатаційні властивості. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути використані при проектуванні трансмісій транспортних засобів категорії М1 або модернізації вже існуючих.
Keywords: Транспортний засіб; зчеплення; гальмівна система; гідравлічний привід.