Удосконалення методичних підходів до організації обліку та внутрішнього контролю розрахунків з постачальниками і підрядниками в умовах цифровізації бізнес-процесів - Половко, Анастасія Вадимівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Досліджено теоретичну основу розрахунків з постачальниками і підрядниками, їх сутність, функцію, класифікацію; проаналізовано нормативно-правове регулювання обліку розрахунків з постачальниками і підрядниками в Україні; досліджено організацію обліку та внутрішнього контролю розрахунків із контрагентами на підприємстві; оцінено фінансовий стан та кредиторську заборгованість базового об’єкта дослідження; проаналізовано вплив цифрових технологій на процеси обліку та контроль розрахунків; обґрунтовано рекомендації щодо вдосконалення методичних підходів до обліку та внутрішнього контролю розрахунків з постачальниками і підрядниками в умовах цифровізації.
Keywords: облік; аналіз; внутрішній контроль; кредиторська заборгованість; постачальники; підрядники; цифровізація; erp-системи; бізнес-процеси