Автомобільний двигун потужністю 58 кВт на базі двигуна 4Ч 7,75/7,35. Частина 1. Використання біогазу в якості палива для малолітражного автомобільного двигуна - Волков, Владислав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі бакалавра спроектовано двигун потужністю 58 кВт. Обґрунтовані вихідні параметри двигуна для отримання більш ефективних результатів розрахунку робочого процесу. Освідомлено обрання параметрів, від яких спостерігається зниження чи підвищення деяких параметрів, потужність, питома витрата палива, тощо. Проведені розрахунки сил тиску газів та крутних моментів у кривошипно-шатунному механізмі. Розраховано на міцність колінчастий вал двигуна як найбільш складну деталь, яка зносить різноманіття сил і тисків. У спеціальній частині розглянуто використання біогазу як альтернативного горючого. Проаналізовано сучасне положення виробництва біогазу, перспективи його розвитку. Також проведено обґрунтування використання спеціальної паливної апаратури для біогазу та проведено розрахунок для параметрів балонів для зберігання біогазу. Проведено економічне обґрунтування використання біогазу як альтернативного палива та ймовірні заощадження споживача. Розглянуто питання безпеки людини під час експлуатації стаціонарного двигуна.
Keywords: потужність; підвищення економічності; використання альтернативного палива; біогаз; обладнання паливної системи для біогазу; економічний ефект; впровадження альтернативного палива