Розбудова зарядної інфраструктури для електромобілів на основі сонячних електростанцій Комплексна. Частина 1. Дослідження роботи мережевої фотоелектричної станції для заряду електромобілів - Поляков, Яким Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – аналіз основних видів сонячних електростанцій з розбудовою мережевої фотоелектричної зарядної станції для заряду електромобілів. Об'єкт роботи – процес перетворення сонячної енергії в електричну. Предмет роботи – мережева фотоелектрична станція для заряду електромобілів. Проведено розбудову та виконано розрахунок генерації електроенергії мережевої сонячної зарядної станції для електромобілів потужністю 30 кВт. За рік роботи розроблена сонячної зарядна станція здатна згенерувати 41,65 МВт·год. Докладно розглянуті режими та стандарти заряду електромобілів на американському, європейському, китайському та японському ринках. Проведено порівняння рівнів заряду електромобілів згідно з різними міжнародними стандартами.
Keywords: сонячні панелі; сонячна електростанція; сонячна енергія; фотоелектричні панелі; поновлювальні джерела енергії