Спосiб вимiрювання параметрiв руху рухомих об'єктiв - Подригало, Михайло Абович; Абрамов, Дмитрiй Володимирович; Тарасов, Юрiй Володимирович; Коробко, Андрiй Iванович; Олiярник, Богдан Олексiйович; Власюк, Петро Степанович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Винахід належить до галузі вимірювальної техніки і може бути використаний в системах навігації при визначенні просторово-часової орієнтації об'єктів та при управлінні рухомим об'єктом. Спосіб вимірювання параметрів руху здійснюється одночасно давачем лінійних прискорень і давачем кутової швидкості, виконаними в одному блоці, інформація про параметри руху об'єктів одержується шляхом математичної обробки сигналів з давачів. Технічний результат, що досягається даним винаходом, є зменшення похибки вимірювання параметрів руху, підвищення автономності, підвищення функціональності та спрощення непрямих вимірювань.
Keywords: автомобiльний транспорт; безпека руху