Формування комунікативної компетентності в іноземних студентів інженерних спеціальностей технічних ЗВО України - Бондаренко, Л. М.; Князєва, І. О.; Bondarenko, L.; Knjazeva, I.; Бондаренко, Л. Н.; Князева, И. А. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У статті досліджується проблема комплексного підходу до формування комунікативної компетентності в іноземних студентів технічних ЗВО України на етапі підготовки до вступу до вишу. Автори пропонують упровадити в навчальний процес комунікативний, культурологічний та особистісно-діяльнісний підходи. Таке комплексне використання зазначених педагогічних підходів до навчального процесу з підготовки майбутніх іноземних інженерів дозволить значно збільшити час мовленнєвої практики на заняттях для кожного студента, досягти належного засвоєння матеріалу всіма учасниками групи, вирішувати різні виховні та розвивальні завдання.
Formation of communicative competence of foreign students of engineering specialties at technical universities of Ukraine
Формирование коммуникативной компетентности у иностранных студентов инженерных специальностей технических вузов Украины
Keywords: комплексний підхід; навчальний процес; комунікативна компетентність; комунікативний підхід; культурологічний підхід; особистісно-діяльнісний підхід; complex approach; educational process; communicative competence; communicative approach; cultural approach; personalityactivity approach; комплексный подход; учебный процесс; коммуникативная компетентность; коммуникативный подход; культурологический подход; личностно-деятельностный подход; 378.147; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.89.0.147