Зв'язок кібератак із наземними бойовими діями - Товкун, Юлія Ігорівна; Добринін, Ігор Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
На тлі військового вторгнення в Україну кібератаки та операції були націлені на критично важливу інфраструктуру та цивільні об'єкти. Нанесення ударів по об'єктах критичної інфраструктури викликає особливу стурбованість, оскільки ця інфраструктура необхідна для виживання цивільного населення. Кібератаки на інфраструктуру, таку як енергетика, водопостачання, охорона здоров'я, фінансові установи, транспорт і послуги зв'язку, можуть мати руйнівні наслідки для цивільного населення. Крім ризиків для критичної інфраструктури та цивільних об'єктів, кібератаки сіють недовіру й обмежують доступ до достовірної інформації або поширюють неправдиву інформацію.
Keywords: кібератака; Wiper; бойові дії; атака; хакер; безпека; 004.49